0

Alchimie pentru Trup, Minte si Suflet – „Perle de cunoastere”

„Natura nu e curată, e pură”
Nicolae Iorga

1. Necesitatea procesului de detoxifiere a organismului
2. Subconstientul catre lumina (partea II)
3. Multumirea: Vitamina „M” a Sufletului (referiri la traditia hawaiana ho`oponopono)
Va asteptam duminica 7 aprilie orele 16:30, in minunata atmosfera a ceainariei Satya, pentru a afla impreuna raspunsurile la aceste intrebari. Participarea la eveniment este GRATUITA, conditionata doar de achizitionarea unui voucher in valoare de 20 Lei, care va putea fi utilizat, dupa incheierea expunerii, in restaurantul si ceainaria Satya.
Rezervari: 0736 392 587, 0736 392 586
Aici aveti evenimentul Facebook: https://www.facebook.com/events/627015693981826/

 

procesul-de-detoxifiere In fiecare dimineata incepe pentru noi o noua zi.
Va invit sa ne amintim cat mai des ca in fiecare dimineata ar putea incepe pentru noi si o noua viata!

Putem sa facem astfel incat rutina diurna sa fie mai agreabila si caruselul automatismelor sa-si incetineasca viteza pentru a vedea optiunile noi care ne apar.

Putem crede in noi ca avem sansa si harul transformarii interioare chiar daca aceasta ne va scoate temporar din zona actuala de confort si vom „plati” acum cu efortul hotararii si perseverentei noastre, o stare de echilibru si stabilitate a sufletului din ce in ce mai mare.

„Curăţă câmpul, ca să aibă loc să aterizeze îngerii”
Nichita Stănescu

1. Daca zilnic mancam alimente cu agenti chimici, supunem mancarea multor metode de procesare care o incarca cu radicali liberi nocivi, bem o apa care traverseaza solul si conductele pline de impuritati care o destructureaza, respiram un aer cu o densitate imensa de agenti poluanti, inmagazinam fara sa simtim, cuantumuri incredibile de radiatii perturbatorare, ingeram medicamente din ce in ce mai puternice care ne destabilizeaza imunitatea si sistemul hormonal, suportam atacul neincetat al agentilor patogeni din ce in ce mai virulenti, vizionam si audiem continuu vestile din media care ne infricoseaza, mintea ne este bombardata de reclame pana la refuz, deci daca zilnic traim astfel, ne mai putem intreba daca detoxifierea si purificarea mai este o necesitate?
Din fericire, intotdeauna exista remedii pentru orice. Niciodata nu suntem descoperiti in fata vicisitudinilor, indiferent pe ce plan al vietii noastre se manifesta ele. Daca traim actualmente o viata atat de agresata de impuritati, toxine, otravuri, nu inseamna ca suntem sortiti pieirii ci avem metode de a le supravietui, ba mai mult chiar, metode de a le neutraliza efectul nedorit asupra noastra.
In conditiile actuale in care traim acum si pe care, chiar noi oamenii ni le-am creat, intrebarea daca avem nevoie de detoxifiere devine pur retorica.
Exteriorul fiintei noastre se vede si de aceea il ingrijim si il infrumusetam; Dar de interiorul care nu se vede ar trebui sa ne ingrijim cu mult mai mult, caci reprezinta punctul real de plecare al tuturor starilor cu care ne confruntam.

„Precum ochiul este atras de frumuseţea celor văzute, la fel şi mintea curată este atrasă de cunoaşterea celor nevăzute.”
Sfântul Maxim Mărturisitorul

Exista 3 categorii mari de metode de detoxifiere: ale colonului, ale mediului intern (sangele, limfa) si ale celulei. Importanta fiecareia este vitala iar sincronizarea lor concura la o stare generala de bine si sanatate.
De ce este colonul atat de vital? Cum putem actiona asupra celulei ajutand-o sa-si elimine deseurile? Aflam in curand…

2. A fi preocupat de mecanismele mintii umane, inseamna un pas inainte in cunoastere si evolutie. Fiecare milimentru smuls ignorantei ne aduce puterea asupra noastra insine si fericirea atat de mult dorita.
Este bine sa aflam ca suntem creati atat de perfect incat chiar subconstientul nostru, de care am fost pana acum dezinteresati, functioneaza dupa reguli, legi si isi are propriile mecanisme.
Astfel, intr-o prima etapa, o data ce aflam importanta subconstientului nostru si rolul extrem de important pe care il joaca in viata noastra, desigur ca incepem sa ne dorim a-i cunoaste mecanismele.
Apoi este etapa in care aspiram sa ne folosim subconstientul si invatam sa ii implementam acele ganduri pe care chiar ni le dorim si care sunt binefacatoare si inaltatoare pentru noi si pentru semeni.
Si la capatul drumului, aducem tenebroasele cotloane ale acestui rezervor/depozit in lumina constientei.
Este un parcurs anevoios, poate indelungat dar este un demers necesar daca dorim sa fim liberi cu adevarat.

3. Magica stare, aceea de multumire; de a fi recunoscator ca traiesti . Cei mai frumosi oameni sunt cei care stiu sa multumeasca, uneori chiar in pofida unor handicapuri majore si vizibile ale corpurilor lor fizice.
Ei sunt aceia care au descoperit conexiunea cu sursa de fericire autentica
Se pare ca unii curiosi au numarat de cate ori se repta in Biblie cuvantul si indemnul la multumire: au ajuns la cifra de 800 de ori! Ei sustin ca ar fi starea la care se face cel mai des referire in cartea sfanta.

„Să-i mulţumeşti făcliei pentru lumina sa, dar nici pe cel din umbră ce-o ţine nu-l uita.”
Rabindranath Tagore

Va lansez provocarea:
De ce ar trebui sa fim multumiti si recunoscatori in aceasta clipa?
Scrieti si memorati!

 

 Articol publicat de Medic Camelia Rosu

 

comment closed