Astazi la Satya ne-am jucat putin cu o reteta de Melanzane alla parmigiana, sau pe romaneste Vinete cu parmezan. Este o reteta usor de facut, rapida si la final veti avea parte de un rasfat cu cele mai fine si aromate vinete cu sos de rosii, mozzarella si pesto de busuioc.
Ingrediente pentru 3 portii:
- 1 vanata medie
- 200g mozzarella
- 4 rosii
- 1 ceapa
- usturoi dupa gust
- ulei de masline
- busuioc
- pesto de busuioc
- sare, piper
Se taie vanata rondele subtiri pe care le frecam cu sare si le dam prin faina. Le tragem putin in tigaie pana cand devin aurii, le asezam pe un servetel de hartie si le lasam se scurga.
Cat timp vinetele stau la scurs pregatim sosul de rosii, punem rosiile in blender (sau rosii tocate in bulion) pana devin sos. Dupa ce avem sosul de rosii, zdrobim usturoiul si tocam ceapa solzisori, ii tragem putin in tigaie si adaugam sosul de rosii. Sosul se lasa la fiert pana se ingroasa, se adauga sare si piper dupa gust. Cand este sosul gata se ia de pe foc si se pune deoparte. Se ia o tava medie si se tapeteaza cu hartie de copt peste care se aseaza un strat de vinete, o felie de mozzarella si un strat abundent de sos de rosii. Straturile trebuie sa formeze un turnulet din vinete, se continua operatiunea pana la terminarea ingredientelor.
Se baga la cuptor 15min la 150 grade C, la jumatatea timpului se mai adauga parmezan ras. La final se decoreaza cu pesto si frunze de busuioc.
Sa aveti pofta de sanatate!