Ingrediente:
- 250g de paste
- 50g de făină
- 45g de unt
- 600ml de lapte
- 1 linguriță de piper negru
- 1 vârf de cuțit cu sare
- 50g branza Gruyère
- 30g de parmezan
- 20g de mustar de Dijon
- 4 catei de usturoi – tocati marunt
- 15 frunze de busuioc tocate
- 2 frunze de dafin
- 6g de cimbru
Se gatesc pastele conform instructiunilor de pe ambalaj si se pun deoparte. Laptele il punem intr-o tigaie la foc mic – mediu cu frunzele de cimbru si dafin. Laptele doar il incalzim si il lasam la infuzat cu plantele de mai sus, aproximativ 10 minute.
Între timp punem o tigaie la foc mic și se adaugă untul și usturoiul timp de 2-3 minute, apoi se adauga faina. Dupa ce a fost pusa faina se amesteca constant pentru inca 2-3 minute altfel se rumeneste amestecul.
Dupa ce laptele a stat la infuzat se strecoara si se toarna intr-o tigaie pe foc mic, se amesteca cu o lingura de lemn pana cand incepe sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba luam tigaia de pe foc si adaugam sarea, piperul, branza, mustarul, busuiocul si pastele. Amestecam continutul pana se omogenizeaza, apoi il mutam intr-o tava si il bagam la cuptor. Se acopera cu parmezan si se pune in cuptor la 180 ° C timp de 20 minute.
Se serveste fierbinte!
Sa aveti pofta de sanatate!