0

lucumaCine este dependent emotional de gustul fara asemanare al dulcelui, dar stie cat de nociv este zaharul si cat de mult ingrasa mierea, va primi cu bucurie vestea descoperirii unui indulcitor natural sarac in calorii: lucuma.

Supranumita „Aurul incasilor”, lucuma este un fruct amerindian, renumit in Peru pentru aroma sa folosita in inghetate mai des ca cea de vanilie sau ciocolata. Cel mai raspandit se gaseste sub forma de pulbere, obtinuta prin macinarea radacinii sale.

Lucuma este utilizata cu precadere in deserturi, deoarece aroma sa de caramel se impleteste foarte bine cu gusturile prajiturilor raw-vegane, ale smoothie-urilor si, bineinteles, al inghetatei.

Ea poate fi adaugata si in dulciuri pregatite in cuptor, insa prepararea termica ii va diminua calitatile nutritive extraordinare.  Lucuma este un super-aliment cu o densitate nutritionala rar intalnita. Este plina de antioxidanti precum beta-carotenul si reprezinta o sursa calitativa de carbohidrati complecsi, fibre, vitamine precum niacina (B3) si minerale ca zincul, calciul si fierul.

Pe langa savoarea sa naturala, lucuma este o optiune buna pentru un indulcitor intrucat este saraca in zaharuri si are un indice glicemic scazut, dar si pentru ca imbogateste orice preparat cu aroma sa placuta.

 

comment closed