0

Alchimie pentru Trup, Minte si Suflet – „Perle de cunoastere”

„Ferice de acela care şi-a dobândit o comoară de gânduri divine!”
Empedocles

1. Laptele: controverse si alternativele lui vegetariene. Experiment de degustare.
2. Subconstientul catre lumina (partea III) Cum sa-i utilizam puterea!
3. Repere pentru Suflet

Va asteptam duminica 14 aprilie orele 16:30, in minunata atmosfera a ceainariei Satya, pentru a afla impreuna raspunsurile la aceste intrebari. Participarea la eveniment este GRATUITA, conditionata doar de achizitionarea unui voucher in valoare de 20 Lei, care va putea fi utilizat, dupa incheierea expunerii, in restaurantul si ceainaria Satya.
Rezervari: 0736 392 587, 0736 392 586
Aici aveti evenimentul Facebook: https://www.facebook.com/events/486509291402862/

 

lapte-soia

Traim intens intr-o era a informatiei. La inceputurile ei, eram nesatiosi si doream sa iesim din obscuritatea nestiintei, sa depasim limitele ignorantei si incitati de misterele lumii, aspiram sa patrundem intelesuri si sa-i descfram tainele.
Acum insa suntem de-a dreptul bombardati de informatii, si curentul ne duce catre torente si mai mari si mai navalnice.
In aceasta cascada informationala, cum stim sa ne mai descurcam? Cum stim sa discernem intre toate vocile care ne vorbesc si ne sfatuiesc, cu atat mai mult cu cat multe au devenit contradictorii si au nascut controverse?
Ce anume ne poate ajuta sa selectam ce sa credem sau nu , sa alegem sa aplicam unele sau altele din multele noutati care patrund zilnic in spatiul mintii noastre?
Discernamantul se cucereste si se dezvolta continuu fiind atenti la logica argumentatiei, folosindu-ne intuitia, continuand cu experienta deja formata si experimentarea noua dar mai presus de toate sa ne trezim cat mai mult bunul simt fundamental si profunda intelepciune care se amplifica o data cu maturizarea noastra ca fiinte umane.

1. Un aliment atat de ravnit de unii, copii sau adulti si atat de refuzat de altii: laptele. Considerat de puericultura (ramura a medicinei care se ocupa cu cresterea copiilor mici) alimentul indispensabil si esential al alimentatiei, considerat sursa cea mai buna de calciu, laptele si derivatele sale, devenite ingrediente nelipsite din bucataria noastra, sa reprezinte oare cu adevarat, o nevoie reala a organismului uman?
Stiinta Ayurveda are raspunsuri bine argumentate si chiar cercetari medicale moderne confirma ca departe de a avea virtutile sustinute de-a lungul timpului, laptele ar fi chiar un aliment care impovareaza digestia, ar extrage calciul din oase printr-un mecanism fiziologic de mentinere a homeostaziei calciului. Ramane sa analizam aceste ipoteze de lucru, cu o minte deschisa la ambele argumentatii si in final, sa decidem asupra propriei pozitii generata de intuitia si intelegerea individuala.
Va voi oferi oricum si cateva alternative vegetariene mai ales pentru cei care se desprind greu de aspectul si gustul placut al laptelui.

„O parte a virtutii consta in invatatura, alta în exercitiu; trebuie de o parte sa inveti, pe de alta sa intaresti prin practica ce ai invatat.”
(Seneca)

2. A folosi mintea subconstienta, a ajunge sa stii si mai ales sa poti alege ce anume sadesti in acest rezervor imens, reprezinta inca o treapta urcata in anevoiosul drum al constientei. Mai mult decat atat, este o opera de creatie, chiar putem indrazni a spune ca este un act de co-creatie a propriei fiinte. Devenim „Pygmalion”-ul care se sculpteaza pe sine, indragostindu-se apoi de perfectiunea creatiei realizate. Aceasta capacitate de automodelare face ca fiinta umana sa acceada la starea de OM si de Co-Creator. Avem toate uneletele necesare si suficiente, am fost inzestrati toti cu acest dar, ne trebuie calea si sraduinta. Nimic si nimeni nu ne garanteaza ca ar fi usor dar provocarea este spectaculoasa.
Descoperim impreuna pasii.

„Filosofia este medicina sufletului.” (Cicero)

3. Confundam adesea emotiile cu trairile sufletesti; credem ca suma emotiilor noastre pasagere formeaza sufletul nostru. Consider insa, ca timpurile pe care le traim sunt generoase si ne ofera intelegerea ca Sufletul este cu mult mai mult decat atat.
Va invit sa meditati la aceasta si impreuna sa descoperim realele si profundele dimensiuni ale Sufletului uman.

comment closed