0


Okombucha-21 băutură răcoritoare revoluţionară

Kombucha este o băutură răcoritoare extrem de utilă sănătăţii umane. Ea este rezultatul procesului de fermentaţie a ceaiului verde sau negru cu ajutorul unei culturi de ciuperci si bacterii care trăiesc în simbioză.Pe lângã gustul sãu grozav (asemãnãtor cidrului efervescent) si capacitatea de a alina setea, nu mai putin pentru importanta sa o reprezintã continutul sãu de enzime naturale.

Kombucha este un aliment viu si, asemenea fructelor sau legumelor, contine enzime. Enzimele care se gãsesc în alimentele vii ajutã enzimele din sistemul nostru digestiv sã fragmenteze mai usor alimentele pe care le-am mâncat, în substante nutritive mai usor asimilabile. Intãrind procesul de digestie al organismului folosind enzime din alimentele vii înseamnã cã organismul nu mai trebuie sã depunã un efort atât de mare pentru a digera mâncarea. Aceasta ne permite sã alocãm mai multã energie pentru alte activitãti. De fapt, cea mai obisnuitã afirmatie pe care o fac oamenii despre Kombucha este cã le creşte „senzatia de bunãstare”. Kombucha ajutã, de asemenea, digestia si asimilarea substantelor hrãnitoare din alimentele pe care le mâncãm, adãugând enzime naturale.

Medicul Kombu şi istoricul băuturii miraculoase

În jurul anilor 220 I.Hr., în China, în timpul dinastiei Tsin, ciupercile erau considerate a avea efecte magice. Una era însă preţuită şi apreciată, mai presus de celelalte, şi anume `Divina Che` (Ganoderma japonicus Lloyd), cunoscută chinezilor ca `Ling-tsche`. în 414, impăratul japonez Inkyo a fost tratat de problemele sale digestive de către medicul Kombu care probabil că a folosit în acest scop `Divina Che`, Impăratul nu numai că s-a vindecat ca prin farmec, dar s-a simţit şi mai tanăr şi mai viguros ca niciodată. Entuziasmat, el a numit ciuperca dupa numele medicului care a adus-o – Kombucha. Istoricii consideră că ceaiul obţinut prin fermentarea acestei ciuperci a fost folosit la început pentru efectele ei curative în estul îndepărtat – în principal în Japonia, China şi Coreea. Din extremul Orient, ciuperca a fost adusă apoi de negustori în Rusia, unde a căpătat o mare popularitate, fiind cunoscută sub numele de „ceaiul kwas”. Nu se ştie exact când a ajuns acest elixir în Europa, dar încă din 1915, au început studii sistematice, făcute mai ales în Rusia, în Germania şi în Tările Baltice, despre acest remediu pe cât de straniu, pe atât de eficient într-o sumedenie de boli, considerat a fi un fel de panaceu.

comment closed