0

Alchimie pentru Trup, Minte si Suflet – „Perle de cunoastere”

„Eu, ca medic, socotesc fundamental ca dietoterapia sa fie si sa ramana temelia tutror eforturilor facute spre tamaduire”
Dr Max Gerson

1. Hrana vie: Titani ai nutritiei si metodele lor: partea a III a : Metoda si dieta propusa de Ernst Gunter
2. „Esente in 7 minute” : Dovlecelul
3. Ce inseamna respiratia pentru trup si minte?
4. Trezire de Suflet: Totul intr-o imbratisare

 

Va asteptam joi 6 iunie, orele 19:00, in minunata atmosfera a ceainariei Satya, pentru a descoperi si dezvolta, impreuna, subiectele de mai sus. Participarea la eveniment este GRATUITA, conditionata doar de achizitionarea unui voucher in valoare de 30 Lei, care va putea fi utilizat, dupa incheierea expunerii, in restaurantul si ceainaria Satya.

Rezervari: 0736 392 587, 0736 392 586
Pentru inscriere eveniment Facebook aici: https://www.facebook.com/events/342172102577067/

Conferinta va fi sustinuta de Medic Camelia Rosu

 

1. Hrana vie: Titani ai nutritiei si metodele lor: partea a III a : Metoda si dieta propusa de Ernst Gunter

Marturia domnului JM din G: „Am suferit de artroza acuta (intepenirea incheieturilor) Ma aflam la un pas de o operatie la nivelul articulatiei coxo-femurale (sold); incurajat de afirmatiile unei persoane care avusese aceeasi boala, m-am hotarat pentru dietoterapie. In fiecare luna ma simteam mai bine si astazi sunt sanatos. Acum ma pot incumeta din nou sa urc muntii”
Marturia domnului HS din B: „ Zaceam in sectia de bolnavi incurabili a clinicii universitare. Imi curgea sange pe gura, din ochi, din nas si urechi, eram in pericol sa ma sufoc, atat de compacte erau nodozitatile limfatice provocate de cele 500 000 de leucocite. Am parasit spitalul si in 6 luni am fost vindecat de aceasta grozava leucemie, mancand doar legume si fructe crude.”
Aceste marturii sunt extrase din faimoasa carte a lui Ernst Gunter:  o carte care a marcat inceputul unei noi ere in dietoterapie: era „RAW”, sau era cruditatilor.
În 1970 el a scris cartea „Viata fara boli”, care a devenit disponibila în anii urmatori sub titlul , devenind curand un bestseller. Deja in 2009 a aparut a 29-a editie, cartea fiind tiparita in peste 139 000 de exemplare.

Legume Proaspete

Legume Proaspete

Ernst Günter Louis s-a nascut la 23 februarie 1910 in Thörigen la Herzogenbuchsee – Elvetia.
De timpuriu el a intuit ca sanatatea este foarte strans legata de modul de nutritie. Tatal sau, o fire bolnavicioasa, a murit prematur de o boala de inima, insa sfaturile legate de dieta, primite de la fiul sau, l-au ajutat in ultimii ani de viata.
In cartea sa, Ernst Günter declara ca: „ Retetele sunt alcatuite pe baza principiului terapeutic aplicat de medicul grec Hippocrate, considerat si astazi in cercurile medicale ca unul dintre cei mai renumiti medici ai tuturor timpurilor. Dictonul lui: „Alimentele voastre sa fie medicamente si medicamentele voastre sa fie alimentele”, statea la baza recomandarilor sale, astfel ca fie pentru prevenire fie pentru vindecare, el prescria o alimentatie bazata numai pe cruditati, deosebit de judicios alese, care aveau sa curete organismul, sa elimine surplusul de acizi si sa-i redea forta vitala. Secretul acestei metode consta in aceea ca o cura de vindecare trebuie tinuta cu strictete timp indelungat; dupa experienta noastra de astazi, sase-opt saptamani, iar in cancer si diabet o jumatate de an sau chiar un an intreg”

2 „Esente in 7 minute” : Dovlecelul

Este originar din America, mai precis din zona dintre Guatemala si Mexic,unde a fost consumat inca de acum 10.000 de ani Cristofor Columb a fost cel care l-a adus in Europa.
Dovleceii contin un cocktail de antioxidanti mai putin comuni, dar foarte eficienti, precum zeaxantina si luteina, substante care ajuta la protectia ochilor de efectele imbatranirii si de cataracta; acestea se gasesc in mare masura in coaja si seminte, si de aceea dovleceii trebuie consumati cu tot cu seminte si coaja!

Zucchini

Zucchini

3. Ce inseamna respiratia pentru trup si minte?

Respiratia este insasi viata. O respiratie corecta si constienta poate produce transformari radicale in sanatatea corpului nostru dar si in randamentul si eficienta mintii noastre.
Lasat la voia sistemului nervos vegetativ, ca un act fiziologic subinteles, modul in care respiram este neatent si pentru aceasta, platim adeseori un pret mare. A sti sa respiram sau macar a fi deschisi sa intelegem ce ar putea insemna controlul asupra respiratiei noastre poate avea niste consecinte fabuloase asupra calitatii vietii noastre.

4. Trezire de Suflet: Totul intr-o imbratisare

„Infinitul cauta imbratisarea finitului, si finitul cauta sa se piarda in infinit”
Rabindranath Tagore

In timpul uneia dintre intalnirile cu discipolii sai, Osho a fost rugat sa raspunda la urmatoarea intrebare: ”De ce este imbratisarea un instrument vindecator atat de eficient? Pana nu demult credeam ca luciditatea, inteligenta si autoanaliza sunt principalele instrumente vindecatoare, dar ele nu inseamna nimic prin comparatie cu imbratisarea.”

Raspunsul lui a fost:
„Omul simte nevoia sa fie dorit. Aceasta este una din principalele nevoi ale fiintei umane. Daca nu se simte iubit, omul incepe sa moara. De aceea, iubirea este cea mai mare terapie posibila. Lumea are nevoie de terapie tocmai pentru ca ii lipseste iubirea. Intr-o lume plina de iubire, terapia nu ar fi necesara deloc; iubirea ar fi mai mult decat suficienta.
Imbratisarea nu este altceva decat un gest de iubire, de caldura, de atentie.
Simpla senzatie de caldura provenita de la cealalta persoana poate vindeca multe boli, inclusiv raceala si egoul.
Autoanaliza este o cale mentala; imbratisarea este calea inimii.
Mintea inconstienta este cauza tuturor bolilor, in timp ce inima este sursa oricarei vindecari.”

„Am invatat ca in fiecare zi ar trebui sa intinzi mana si sa atingi pe cineva. Oamenii au nevoie de o imbratisare calduroasa sau doar de o bataie usoara si prieteneasca pe umar”
Maya Angelou (actrita, scenarista, regizoare afro-americana)

„Poti seca mari de lacrimi cu o singura imbratisare”
Anton Vanlight

Articol publicat de Medic Camelia Rosu

comment closed