0

ginger isolated on white backgrouChinezii considera ghim­birul drept unul dintre cele cinci ingrediente principale in dietoterapie, alaturi de otetul de orez, vinul de orez, sare si miere. In medicina si estetica, ghimbirul este folosit datorita actiunilor sale stimulente, tonice si energizante. Este util persoanelor cu circulatie periferica deficitara. Prin stimularea metabolismului, aceasta planta ajuta la eliminarea toxinelor, precum si la intensificarea arderii grasimilor – recomandat in curele de slabire. Radacina plantei de ghimbir este bogata in vitamine – B1, B2, B3, A, C, in fibre, uleiuri eterice si minerale Mg, Fe, Ca. Datorita continutului de siliciu are rol benefic asupra pielii, parului dintilor si unghiilor.

Pentru a alege un exemplar potrivit, trebuie să fiti atenti la aspectul său: ghimbirul proaspăt trebuie să fie dens, neted şi fără pete întunecate şi urme de lovituri, iar cu cât este mai lungă rădăcina, cu atât mai multe uleiuri esenţiale şi oligoelemente sunt in ea.

Stiati ca… Ghimbirul face parte din alimentele afrodiziace puternice, este clasat pe locul trei, după căpşune şi ciocolată.

NU este recomandat personelor care au gastrite şi ulcere gastro-duodenale, boli inflamatorii acute, febră, alergii, calculi biliari şi renali, femei gravide sau care alăptează.

Etichete: ,

comment closed