0
unnamed (1)Aceasta reteta delicioasa este inspirata de fursecurile traditionale sud-africane si reprezinta o combinatie fericita intre textura crocanta a biscuitilor de casa si dulceata lipicioasa a batoanelor caramelizate. Un snack perfect de consumat cu ceai fierbinte sau de luat la pachet pentru o doza de energizare in timpul zilei.
 
Ingrediente
  • 2 cani (180g) fulgi de ovaz
  • 1 cana (125g) faina
  • 1 cana (80g) fulgi de cocos
  • 1 cana (200g) zahar brun
  • 170g unt de cocos
  • 3 linguri (45ml) sirop de artar
  • 1 lingurita (5g) bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita (5ml) esenta de vanilie
  • ½ lingurita (3g) sare
  • 1 lingurita (3g) scortisoara
 
Preparare
  1. Incalziti cuptorul la 180 grade celsius.
  2. Adaugati intr-un vas fulgii de ovaz, de cocos, faina, sarea si  scortisoara si amestecati-le.
  3. Separat, adaugati untul de cocos intr-o cratita pe care il puneti la foc mic, pana se topeste untul.
  4. Adaugati siropul de artar si zaharul in cratita de pe foc pana se topesc si dau putin in fiert.
  5. Luati cratita de pe foc si puneti in ea bicarbonatul de sodiu, dupa care amestecati cu un tel pana se omogenizeaza compozitia.
  6. Turnati compozitia topita peste ingredientele uscate si amestecati totul.
  7. Adaugati esenta de vanilie.
  8. Separat, ungeti o tava cu ulei de cocos.
  9. Puneti amestecul in tava si intindeti-l cu o spatula.
  10. Lasati tava in cuptor timp de 20 de minute la 180 grade, dupa care reduceti temperatura la 160 grade si mai lasati prajitura timp de 10 minute.
  11. Scoateti tava din cuptor si lasati-o la racit.
  12. Cand ajunge la o temperatura medie, taiati prajitura in cubulete. Le puteti pastra intr-un borcan de fursecuri timp de cateva zile.

comment closed