- 3 linguri unt de cocos (sau migdale)
- 2 linguri lapte de migdale
- ⅓ cana zahar
- ½ lingurita esenta de vanilie
- ¾ cana pulpa de migdale hidratate in prealabil*
- ¼ lingurita sare
- ¼ lingurita praf de copt
- ½ cana + 2/3 extra linguri faina de migdale
- 2/3 lingurite seminte de chia (optional, se adauga pentru a absorbi umezeala din pulpa de migdale)
- cirese congelate sau din compot
NOTA*: Daca ati preparat laptele de migdale in casa, folositi pulpa de la migdale care v-a ramas in aparat.
PREPARARE
- Incalziti untul de cocos punandu-l 2-3 minute in cuptor (intr-un vas) si adaugati laptele de migdale peste el. Amestecati pana cand se omogenizeaza cele 2 ingrediente.
- Adaugati zaharul si vanilia si amestecati.
- Adaugati pulpa de migdale si amestecati.
- Amestecati sarea si praful de copt intr-o jumatate de cana de faina si adaugati rezultatul in vas. Amestecati. Adaugati semintele de chia si amestecati. Adaugati faina cate o lingurita, treptat, pana cand compozitia devine un aluat moale, nu prea lipicios si nici prea umed. Cantitatea de faina necesara depinde de umezeala pulpei de migdale.
- Lasati aluatul sa se racoreasca timp de 5-10 minute. Intre timp incalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
- Formati bilute mici din aluat si asezati-le intr-o tava in care ati pus o foaie de copt. Apasati pe centrul bilutelor pentru a forma o gaurica pe care o vom umple cu cirese.
- Luati cate 1-2 cirese si puneti-le in interiorul fiecarei bilute.
- Coaceti prajiturelele timp de 16-17 minute. Cand sunt gata, lasati-le la racorit.
- Serviti cu placere!