0

Alchimie pentru Trup, Minte si Suflet – „Perle de cunoastere”

Odata ce semintele sunt plantate acestea germineaza si se transforma in realitati. Acestea se creeaza dupa propriul fel.

1. Dieta si terapia cu seminte
2. „Esente in 7 minute” : Semintele de susan
3. Cum sa te vindeci cu mintea?

Va asteptam miercuri 18 iulie, orele 19:00, in minunata atmosfera a ceainariei Satya, pentru a descoperi si dezvolta, impreuna, subiectele de mai sus. Participarea la eveniment este GRATUITA, conditionata doar de achizitionarea unui voucher in valoare de 30 Lei, care va putea fi utilizat, dupa incheierea expunerii, in restaurantul si ceainaria Satya.

Rezervari: 0736 392 587, 0736 392 586
Pentru inscriere eveniment Facebook, aici: https://www.facebook.com/events/406646646111442/

Conferinta va fi sustinuta de Medic Camelia Rosu

 

1. Dieta si terapia cu seminte

Desi oferta naturii este atat de bogata pentru noi, am ales sa consumam in mod obisnuit doar putine seminte din multitudinea celor existente, si aceasta nici macar datorita efectelor exceptionale pentru sanatate, ci doar dintr-un obicei de a rontai, asa..ca sa mai treaca timpul si pentru ca cei care comercializeaza aceste seminte ni le ofera prajite si sarate, pentru a specula gustul si poftele noastre, pervertite si inclinate catre autosabotarea propriei sanatati
Intr-o varietate impresionanta, semintele pot reprezenta o tarapie in sine prin multiplele efecte asupra sanatatii datorate fitonutrientilor pe care ii contin.
Semintele contin viata care va inflori Nu este deci de mirare ca sunt o acumulare de elemente fundamentale vitale si de energie esentiala.
Plantata in pamant, samanta creste si pusa in apa, samanta inmugureste.
Potentialul de substante nutritive concentrate in seminte este atat de mare incat pot plamadi da viata unei planta noi chiar numai cu apa.
Samanta este esenta, nucleul, plamadirea ceea ce asigura perpetuarea vietii plantelor Este cea mai incarcata parte si extrem de imortanta pentru natura.
Acolo unde pamanturile sunt neroditoare, planta cauta orice hrana pentru a dezvolta in primul rand, samanta.
Cerealele  integrale (semintele plantelor ierboase), boabele/leguminoasele (seminte), nucile (semintele nuciferelor) sunt cele mai bune surse naturale de acizi grasi esentiali, grasimile sanatoase necesare pentru dezvoltarea. Toate acestea contin cantitati mari de proteine, vitamina E, vitamina B complex,  concentratii foarte mari de alte vitamine, minerale, oligoelemente.

 

2. „Esente in 7 minute” : Semintele de susan

Susanul starneste pasiunea si aduce longevitatea celui care il consuma in mod constant. (Cunoscut in India ca „rasayana” adica „cel care prelungeste viata”)
Semintele de susan au fost folosite in Asia, Africa, Egiptul Antic si Babilon de mii de ani.
Afrodiziac si reintineritor: sunt calitatile uleiului de susan, obtinut prin pisarea semintelor.
Susanul negru, datorita compozitiei sale, are proprietatea de a intarzia imbatranirea organismului (cei care consuma susan negru au pielea neteda si incaruntesc tarziu).
susan-yin-yang

 

3. Cum sa te vindeci cu mintea?

O atitudine pozitiva si zambitoare te poate ajuta sa reduci riscul unui atac de corp, a dezvaluit un studiu publicat in American Heart Association la care au participat peste 100.000 de femei.
Dragostea ii ajuta pe oameni sa indure mai usor durerea, a demonstrat cu ajutorul tomografiilor un studiu realizat la Universitatea Stanford.
Cand voluntarii au fost rugati sa tina in mana un dispozitiv fierbinte pana cand devine insurportabil au reusit sa suporte o durere mai mare privind fotografia unei persoane iubite.
Sa inveti cum sa te relaxezi poate avea un impact favorabil asupra regiunii creierului care reguleaza tensiunea arteriala, ritmul inimii si luarea deciziilor.
Cercetatorii de la Universitatea Oregon au descoperit ca numai 11 ore de antrenament minte-corp imbunatateste functionalitatea acestei regiuni a creierului si ei cred ca meditatia poate fi folosita pentru a preveni tulburarile mentale.
Cortizonul este un adevarat ucigas. Daca nivelul sau din corp ramane ridicat pentru o perioada lunga de timp creste riscul unui atac de cord, diabet, obezitate, reducerea imunitatii si a altor probleme de sanatate.
Cu cat oamenii sunt mai stresati cu atat cortizonul este eliberat in corpul aflat sub presiune.

comment closed