0

Alchimie pentru Trup, Minte si Suflet – „Perle de cunoastere”

 

Omule! Sufletul devine trup cand mananci; trupul devine suflet cand gandesti.

Pitagora

 

 

Dieta si terapia catalitica
„Esente in 7 minute” : Catina
Relaxarea prin Samadhi Floatation Tank
Va asteptam miercuri 10 iulie, orele 19:00, in minunata atmosfera a ceainariei Satya, pentru a descoperi si dezvolta, impreuna, subiectele de mai sus. Participarea la eveniment este GRATUITA, conditionata doar de achizitionarea unui voucher in valoare de 30 Lei, care va putea fi utilizat, dupa incheierea expunerii, in restaurantul si ceainaria Satya.

Rezervari: 0736 392 587, 0736 392 586
Pentru inscriere eveniment Facebook, aici: 
https://www.facebook.com/events/591880970832014/
Conferinta va fi sustinuta de Medic Camelia Rosu

 

Dieta si terapia catalitica

Relativ recenta, aceasta terapie se bazeaza pe descoperirile uluitoare ale unor cercetatori, printre care si dr Yollok, care au evidentiat existenta in natura, a unor elemente aflate in compozitia hranei noastre si care sunt necesare bunei functionari a organelor noastre.

Acesti constituenti, infinitezimali ai plantelor, fructelor si legumelor, par sa actioneze prin simpla lor prezenta, catalizand reactii chimice specifice din organismul nostru.

Este vorba despre Oligoelementele care o vreme au fost socotite, in mod eronat, niste “impuritati”.

Si totusi, ele sunt extrem de importante pentru sanatatea noastra si fara ele, procesele fiziologice nu s-ar desfasura normal. Cataliza, este actiunea pe care o exercita anumite elemente in contextul reactiilor fizico-chimice, prin efectul simplei lor prezente, caci aceste elemente nu participa in mod direct la aceste reactii ci le regasim intacte la sfarsitul procesului. Dar aceste reactii nu se pot desfasura fara prezenta lor. Acest fapt le face atat de speciale si atat de utile si necesare organismului nostru.

Oligoelementele sunt indispensabile unei reactii biochimice intr-o concentratie optima. Concentratia aceasta, desi extreme de slaba, pentru ca este vorba de urme, trebuie sa fie totusi suficienta. Dar, in afara unor anumite limite, apar efecte nefavorabile.

La om s-au descoperit vreo douazeci , care reprezinta in total mai putin de o miime din corpul nostru. Ele se vadesc indispensabile echilibrului fiziologic si orice carenta, in unul sau mai multe oligoelemente, se soldeaza prin manifestari patologice mai mult sau mai putin grave. Organismul apare ca un fel de oligarhie in care enorme mase de elemente pasive sunt dominare de catre un numar mic de elemente catalitice. Acesta pentru ca oligoelementele prezideaza indispensabile procese catalitice ale schimbarilor carora organismul nostru le este sediul permanent.

 

„Esente in 7 minute” : Catina

Catina este cea mai bogata sursa naturala de vitamina A, vitamina E, carotenoizi si flavonoizi.

Contine si cantitati mari de vitamina C, vitaminele B1, B2, K, F si P, alaturi de microelemente, acizi grasi esentiali si fitostenoli.

Contine in compozitia sa glucide, pectine, flavonoide, celuloza, proteine, ulei, fosfor, calciu, magneziu, potasiu, sodiu, fier.

Celebrul si cautatul ulei de catina contine la randul sau, in proportie de circa 80-90% acizi grasi esentiali, licopen, tocoferoli si fitosteroli.

Semintele de catina sunt bogate in acizi grasi nesaturati, iar frunzele si scoarta arbustului contin tocoferol si sitosterol.

Berries of sea-buckthorn berries and medical oil

Uleiul de catina este folosit si in tratamentul ulcerului gastric si duodenal, diareei, urticariei si starilor alergice, maladiilor neuroendocrine, reumatismului, afectiunilor circulatorii si hepatice, alcoolismului, anemiei, asteniei si chiar stresului. Utilizarile catinei in geriatrie au dat rezultate spectaculoase, iar cercetarile recente o recomanda si in oncologie

In uleiul de catina este probabila existenta prostaglandinelor (hormoni celulari, respectiv modulatori ai activitatii hormonale care stimuleaza musculatura neteda).

O alta susbstanta cu efect hormonal care se gaseste in cantitati mari in catina este serotonina. Ea are ca precursor triptofanu, aminoacid esential care se gaseste in cantitati mari indeosebi in fructele uscate si pulverizate de catina.

 

Relaxarea prin Samadhi Floatation Tank

Intr-un banal bazin plin cu apa in care s-a dizolvat o cantitate suficienta de sare speciala, doar prin plutire, oricine poate experimenta o stare speciala, profunda si puternica de relaxare si.. nu numai.

Fizic vorbind, apa foarte sarata il sustine pe cel care experimenteaza la suprafata intr-o stare de plutire. Bazinul este complet inchis, ceea ce face sa nu patrunda in interior nici lumina si nici sunetele. Se intra astfel intr-o stare de deprivare senzoriala, (de altfel nu prea cunoscuta noua care suntem apropae permanent supusi stimulilor vizuali si acustici), stare care faciliteaza patrunderea in universul interior, o decuplare de la mediul fizic ambiant si experimentarea linistii profunde, precum si a unei stari de imponderabilitate in care propria greutate pare ca a disparut . In plus apare senzatia de marire a spatiului interior iar reperele spatiale nu mai reprezinta o necesitate caci totul pare fara limite.

Pe langa efectul de instalare a undelor cerebrale alfa sau chiar teta, ceea ce confera o stare adanca de calm si purificare a mintii, relaxarea musculo-nervoasa datorita plutirii la suprafata apei sarate confera o minunata senzatie de bine general si o armonizare a tutror functiilor vitale.

Trairea experientei Samadhi Floatation Tank, pe langa ineditul pe care il ofera, si alaturi de starea profunda de relkaxare finalizata cu amplificarea vitalitatii si revigoare, mai daruieste experimentatorului, o imagine a ceea ce in Orient se numeste Samadhi, adica o stare de comuniune cu esenta interioara a fiintei, o reconectare la inima noastra adevarata.

Trairea acestei experiente aduce un plus de valoare fiintei, reamintindu-i ca interiorul nostru, de care de obicei ne decuplam in iuresul zilei, reprezinta adevaratul nostru camin.

 

comment closed