0

Alchimie pentru Trup, Minte si Suflet – „Perle de cunoastere”

 

„Principiul de baza al viziunilor moderne asupra sanatatii este „educatie, nu medicatie”

Robert Young

“Nu de germeni si alti agenti patogeni trebuie sa ne facem griji, ci de propriul nostru teren interior.”

Dr. Charles Bernard

 

Dieta alcalina si initiatorul sau Robert Young (partea I)
„Esente in 7 minute” : Ciupercile Shimeji si Enoki
Masajul reflexogen zilnic al mainii. Exemplificare
Atingere de Suflet: povestea de dragoste care a construit monumentul Taj Mahal

 

Va asteptam joi 20 iunie, orele 19:00, in minunata atmosfera a ceainariei Satya, pentru a descoperi si dezvolta, impreuna, subiectele de mai sus. Participarea la eveniment este GRATUITA, conditionata doar de achizitionarea unui voucher in valoare de 30 Lei, care va putea fi utilizat, dupa incheierea expunerii, in restaurantul si ceainaria Satya.

Rezervari: 0736 392 587, 0736 392 586
Pentru inscriere eveniment Facebook 

Conferinta va fi sustinuta de Medic Camelia Rosu

 

 

Dieta alcalina si Robert Young (partea I)

Omul modern se bucura de placerile gastronomice, delectandu-si simtul gustativ si oferindu-si senzatii cat mai placute fara sa dea importanta totusi efectelor pe care almintele, modul de preparare si combinarea lor le au asupra organismului.

Cand apar durerile de cap, durerile de ficat, alergiile si bolile de piele, greturile sau balonarile, oboseala si surmenajul, „Homo Gustibus si Gastronomicus” nu se gandeste ca exista o directa legatura intre ceea ce a mancat si problemele sale.

Primele simptome de disconfort digestiv sunt urmate de boli acute care se cronicizeaza daca nu sunt luate masuri de alimentare corecta si vor culmina cu bolile degenerative care au drept cauza majora starea de aciditate a corpului.

robert-young

Ce este aciditatea sistemica?

Este starea in care ph-ul sangelui care in mod normal ar trebui sa fie intre 7,36 si 7,45 vireaza catre acid, adica scade sub 7,35.

Cum ne dam seama de aceasta?

Inainte de aparitia simptomelor, ne putem da sema de starea organismului nostru din punct de vedere al echilibrului acido-bazic, masurandu-ne ph-ul fie la nivelul salivei sau/si al urinii. Testul se face utilizand hartie de turnesol. Saliva se masoara la 30 minute dupa masa. Ideal ar fi ca pH-ul salivar sa fie peste 7, iar cel al urinei sa fie intre 6.4 şi 6.8.

Valorile se interpreteaza astfel:

– albastru – rosu indica un pH de minim 7,0, adica sanatate.

– usor verde indica un pH de 6,0 – 6,5, adica aciditate si deci atentie si masuri .

– galben indica un pH de 4,5 – 6 adica aparitia simptomelor si instalarea bolii

Cum ne alcalinizam organismul?

Prin alimentatie:

Alimentele cele mai alcalinizante sunt meiul si hrisca dintre cerealele integrale, verdeturile, majoritatea legumelor, mai ales cele verzi si cu frunze, castravete, varza, varza creata, broccoli, laptuci, spanac, telina, nasturel, ierburi, sfecla, praz, hrean, dovlecei, rosii, piper, avocado, conopida, lamai si lamai verzi.

Prin obiceiuri:

Somnul, relaxarea, sauna, exercitiul fizic, meditatia, exercitiile de respiratie, buna dispozitie, bucuria, fericirea, calmul.

„Viata este o lupta, dar nu impotriva pacatului, nu impotriva puterii banului, nu impotriva unor forte energetice malefice, ci impotriva ionilor de hidrogen”
H.L. Mencken

„Esente in 7 minute” : Ciupercile Shimeji si Enoki

Ciupercile Shimeji se gasesc in 3 culori, albe maron si roscate.

Sunt mici si foarte frumoase. Toate (cu excepția lui Hon-shimeji) sunt ciuperci saprotrofe, care cresc pe pomi si anume pe fagi in sezonul de toamna in Asia.

Ca si modalitate de preparare, ciupercile Shimeji se gatesc prin fierbere, nefiind o ciuperca buna pentru a fi servita cruda, din cauza ca are un gust amar, care dispare insa complet la gatit.

ciuperci-enoki

Elegante, delicate si suple, ciupercile Enoki sunt denumite in engleza „ciuperci Golden”: ciuperca de aur sau ciupeca pai (straw mushrooms :pentru ca arata ca niste grupuri de ace de aur); denumirea sub care sunt mai sunt cunoscute: Enoki si Enokitake reprezinta nume japoneze.

 

Masajul reflexogen zilnic al mainii. Exemplificare

Masati-va in fiecare dimineata palmele pentru a activa fiecare organ in parte!

Si puteti sa incepeti masajul (chiar ar trebui) si atunci cand aveti dureri sau oarecare disconfort . Puteti face masajul chiar de dimineata !

Prin masaj nu faceti decat sa „puneti la teaba” terminatiile nervoase si meridianele energetice pentru a avea o zi mai usoara, pentru ca atunci cand sunt mai multi care „trudesc” pentru ca organismul sa functioneze…puterea creste !

masaj-reflexogen

 

Atingere de Suflet: Taj Mahal

Monumentul-mormant Taj Mahal din Agra, India reprezinta „dragostea unui imparat, incrustata in piatra”. O duioasa poveste de dragoste adevarata, dusa dincolo de moarte, eternizata prin monumentul care a ramas si va ramane simbolul unei iubiri care a depasit timpul .

Taj Mahal a fost construit de imparatul mogul Shah Jahan in memoria prea iubitei sale sotii Mumtaz Mahal ( Aleasa Palatului) . Moartea sa l-a afectat intr-atat de tare pe imparat incat parul i-a albit la numai cateva luni dupa. A tinut un doliu foarte sever. Post negru , zile , chiar saptamani de izolare completa. Timp de 2 ani nu a ascultat muzica si nici nu a purtat imbracaminte colorata si bijuterii. Legenda spune ca pe patul de moarte imparateasa i-a cerut sotului ei partu lucrui : sa ii construiasca un mormant, sa ii viziteze mormantul la aniversare, sa se recasatoareasca si sa isi iubeasca fii.

comment closed