0

Nevoia de puritate: Detoxifierea macro si microsistemica

„Sa nu doriti sa traiti mult, ci sa traiti bine si frumos!”
Benjamin Franklin

detoxifiere-naturala

Poveste

Am cunoscut zilele aestea o persoana de exceptie.
Un om aparent obisnuit, cu o poveste de viata comuna si un moment de soc trezitor atunci cand a fost diagnosticat cu o boala aparent incurabila.
Ceea ce-l face diferit totusi fata de personajele altor povesti de viata asemanatoare este atitudinea lui in acest punct al vietii sale in care a realizat ca toate scopurile si planurile lui de viitor, toate grijile diurne si motivele de ingrijorare s-au dizolvat ca un fum, facand de urgenta loc unei alegeri intre viata si moarte.
A invins.
A invins pentru ca a ales viata, pentru ca dupa primul recul datorat socului a ales sa-si gestioneze provocarea si sa actioneze, a ales sa invete lectia pe care viata tocmai i-o dadea, fie chiar si intr-un mod brutal.
A trecut un an si jumatate si este din ce in ce mai bine, pericolul a trecut.
Doar ca el este un alt om.
Un Om care a invins frica de moarte, un Om care nu regreta trecutul, care apreciaza prezentul si este recunoscator chiar si pentru dificultati, si caruia nu-i este frica de viitor.
Un model de pasiune pentru viata, de forta, de incredere si de actiune.
A facut multe lucruri, dar ceea ce a constituit baza constanta a terapiei sale a fost si continua sa fie DETOXIFIEREA cat mai profunda si completa.

Avem intr-adevar nevoie urgenta de purificare si detoxifiere?

DA!
Argumente:
1. Traim hranindu-ne si procurandu-ne energia din apa, aer, sol, alimente.
Si toate, dar toate: si apa, si aerul, si solul, implicit alimentele (in plus procesate), adica ceea ce constituie singurele noastre surse de viata, energie si vitalitate sunt major afectate de poluare sub toate formele ei.
S-a apreciat statistic consumul pentru o persoana normala la aproximativ 60 – 70 de tone de alimente in timpul unei vieti medii de 70 de ani, ceea ce inseamna aproximativ 2 tone de pesticide si alti agenti de ingrasare artificiala sau de protejare antiparazitara a plantelor.
Cum supravietuirea nu este o alegere, ci un fapt dat, ramane de ales doar cum supravietuim: zburam sau ne taram!
2. Imbatranirea incepe din prima zi de viata. Uzura se instaleaza treptat prin natura firii. Ritmul depinde de constienta noastra si cat de mult ne iubim si ne protejam coprpul.
Profilaxie versus curarisire

„O uncie de preventie echivaleaza cu o jumatate de kilogram de corectie”
Benjamin Franklin

Daca imbatranirea este un sindrom atunci Profilaxia este tratarea acestui sindrom.
Vindecarea inseamna tratarea bolii deja instalate si care ne-a cotropit teritoriul, si este mult mai grea, uneori imposibila.
Altfel spus, diferenta dintre profilaxie si vindecare consta doar in momentul in care alegem sa actionam pentru sanatate: cand boala este doar o posibilitate sau cand boala devine o realitate: alegem sa fim constienti si liberi sau alegem sa fim vicitime imature, impinsi de la spate de frica implacabilului.
Fie profilaxie fie curarisire/vindecare, atitudinea este aceeasi.
Diferenta o face bucuria sau frica ce ne insoteste.

Ce vizam?
Atitudinea de aparare in fata mediului ambiant devenit ostil si agresiv sau, privit din alta perspectiva: atitudinea de gratitudine si dragoste fata de corpul care ne serveste in aceasta lume, se desfasoara pe cateva planuri principale:
1. Purificarea si detoxifierea
2. Alcalinizarea
3. Amplificarea imunitatii
4. Cresterea puterii antioxidative
5. Hranirea corecta
6. Regenerarea

Detoxifierea este macrosistemica si microsistemica, celulara.

Purificarea este un gest spontan si instinctiv atat la om cat si la animale, care simt in mod natural sa-si incetineasca functiile si sa dea o pauza corpului, in situatii disperate, corpul stiind de la sine ce are de facut ca sa curete ceea ce nu i-a priit.
Detoxifierea macrosistemica a fost rezultatul obtinut de generatii intregi care au respectat obiceiurile bune cu care au fost invatati, si anume ca 2 zile pe saptamana si de 2 ori pe an, adica in total, 6 luni pe an sa mentina acele posturi de primavara si toamna /iarna .
S-a evidentiat faptul ca asa-zisele secrete ale unor populatii razlete de pe glob , deosebit de longevive, constau de fapt intr-un echilibru perfect al alimentaiei cu miscarea, odihna, gandirea si mai ales in obiceiurile lor alimentare extrem de pure.
Detoxifierea sistemica sanguina si limfatica sau la nivelul diverselor organe pretabile la aceasta se face atat in cure, cat si continuu.
Detoxifierea colonului este un gest salvator pentru toate organele aflate la distanta datorita mecanismului de stopare a reabsorbtiei reziduurilor toxice rezultate in urma digestiei.
Detoxifierea celulara din ce in ce mai mult studiata si abordata reprezinta un pas mai profund si mai eficient.
Studii recente apreciaza ca organismul uman este format din aproximativ 70 de miliarde de celule, care pentru a atinge performantele lor maxime, trebuie sa li se asigure functionarea normala a proceselor: alimentarea regulata cu oxigen si nutrienti, eliminarea deseurilor metabolice precum si a substantelor toxice care ajung in organism din surse externe.
Procesul de autointoxicare se desfasoara in sase etape.
Depunerea cumulativă a substanţelor toxice ca rezultat al faptului ca introducerea lor in organism este mai mare decat excretia, se produce in urmatoarele etape:

Etapa 1: Excretia, in care organismul excreta si elimina substantele toxice prin intermediul transpiratiei, lacrimilor, respiratiei, materiilor fecale, urinii, menstruatiei.
Etapa a 2-a: de amplificare a excretiei devenita astfel anormala: diaree, varsatura, transpiratie in exces, poliurie, febra, tuse, rinoree, stranut, inflamatii acute.
Etapa a 3-a: in care incepe depunerea toxinelor in afara celulelor, ceea ce face ca substantele toxice sa se depuna in tesuturile conjunctive, in diferitele cavitati, in sani, in tractul intestinal, in organele genitale. Se formeaza pietre, chisturi, edeme, mioame, lipoame, polipi, surplus de greutate.
Etapa a 4-a: cand toxinele patrund in spaţiul intracelular si conduc la apritia problemelor la nivelul rinichilor, afectarea ficatului, alergie, astm, cefalee, migrene, ulcer gastric, probleme cardiovasculare.
Etapa a 5 a in care incepe procesul de degradare si degenerare celulara cum ar fi: osteoporoza, infarct miocardic, accident vascular cerebral, diabet, reumatism, guta, scleroza multipla, TBC, boală Bechterew si multe altele.
Etapa a 6-a, cu aparitia mutatiilor celulare, neoplazii, transformari maligne ca de pilda leucemie, sarcoame, cancer pulmonar, hepatic, renal, etc.

Toxinele acumulate in urma activitatii celulare pot reduce numarul de cicluri de regenerare la 60 ceea ce reprezinta o scadere cam cu o treime si astfel, starea generala de sanatate si speranta de viata se reduc, de asemena, cu o treime.

Faptul ca aceste procese sunt reversibile ne reda speranta vietii!

Trebuie sa ne reamintim ca stiinta demonstreaza faptul ca celulele umane se regenereaza de 90 de ori in timpul vietii, dar noi trebuie sa le sustinem si sa le oferim spatiul si materia prima corecta si necesara.
Viata noastra este totusi in mainiile noastre.
Ce alegem?

„In definitiv, nu anii din viata ta sunt cei care conteaza.
Ci viata din ani tai!”
Abraham Lincoln

 

 Articol publicat de Medic Camelia Rosu

 

comment closed