2

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 3 pahare de zahar brun (pahar de 250 ml)
  • 1 1/2 pahar nuci tocate
  • 1 1/2 pahare seminte
  • 1 praf de copt
  • 1 1/2 pahare faina
  • 1 praf de sare
  • 1 pachet de unt (250 gr.)
  • 1 vanilie de Bourbon (plic)

Se amesteca intr-un castron incapator nucile, semintele, faina si praful de copt. Intr-o oala se pune la topit untul peste care se adauga zaharul, si se amesteca cateva secunde ( nu este necesar sa se topeasca zaharul).

Intr-un alt castron se sparg oualele, se adauga vanilia si se bate totul bine. In castronul cu nuci se toarna untul topit si se amesteca. Se mai adauga oualele si se amesteca bine astfel incat la sfarsit compozitia sa fie omogena. Se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (inclusiv marginile). Se baga la cuptor 140 C pana se rumeneste uniform. Se lasa sa se raceasca si apoi se taie.

DSCF8720

2 Comentarii

  1. Ana spune:

    Faina si semnintele se masoara tot cu paharul? Cate grame de unt? ca exista pachet de 100,200, 250 gr. Multumesc

    • Silvia Botez spune:

      Tot cu paharul se masoara, iar pachetul de unt este de 250 gr. (am modificat si in articol).
      Spor la gatit!