0

COCOA-FOOD-OF-THE-GODSPudra de cacao, unul din multele miracole ale naturii este de fapt un super aliment foarte cautat pentru proprietatile sale. Ea reprezinta chiar un titan in materie de beneficii pentru sanatate, intrucat protejeaza organismul de nenumarati factori nocivi.

Pudra de cacao contine multi antioxidanti, precum flavonoizii, parte din grupul polifenolilor, un grup de antioxidanti aflat in cacao in cea mai mare cantitate pe care o putem gasi intr-o planta. Un aspect interesant este faptul ca o cana de cacao fierbinte contine mai multi antioxidanti decat un pahar de vin rosu, cel din urma fiind considerat o bautura puternic flavonoida, datorita continutului acestor substante in struguri.  

Studii medicale atesta faptul ca un consum regulat de cacao cruda, neprocesata alimentar poate preveni aparitia cancerului, a bolilor cardio-vasculare si a efectelor imbatranirii. 

Autorul Elson Hass, in cartea sa „Cum sa-ti pastrezi sanatatea prin nutritie” vorbeste despre efectele andidepresive ale pudrei de cacao. El explica faptul ca in cacao se gaseste o substanta numita feniletilamina, care este de fapt un neurotransmitator al creierului responsabil de imbunatatirea starii de spirit. 

Feniletilamina produce o stare de reverie si se declanseaza in creier in momentul indragostirii. Interesant e ca acelasi efect il putem obtine prin consumul de ciocolata. 🙂

De asemeni, conform Sistemului medical al Universitatii din Michigan, SUA, pudra de cacao are capacitatea de a spori producerea de endorfine si serotonina, acele substante declansatoare ale starilor de fericire. 

In concluzie, un consum moderat, dar regulat al acestei minunate plante in forma ei cat mai naturala are avantaje numeroase atat asupra starilor psihice benefice, cat si asupra sanatatii generale a intregului organism.

 

comment closed