Ingrediente:
- Ulei de floarea-soarelui sau ulei de alune (pentru prajit)
- ½ ceasca cu amidon din porumb
- ½ ceasca cu faina
- ½ lingurita praf de copt
- 1/3 ceasca cu semințe de susan prajite + extra seminte pentru garnitura
- 1/3 ceasca cu fulgi de cocos
- Sare
- ½ ceasca cu apa rece
- ½ vodka
- 1 conopida taiata in bucatele de aproximativ 3 cm
- Sos de soia dulce sau Sos de chilli dulce si picant
- 4-5 bucati de praz feliate
- Incalzim uleiul intr-un wok sau friteuza.
- Amestecam amidonul de porumb, faina, praful de copt, 2 lingurite sare, semintele de susan si nuca de cocos într-un castron mare si amestecam până se omogenizează. Adaugăm apa și vodka și amestecam pana se formeaza un aluat neted, adăugând până la 2 linguri de apa suplimentar, dacă aluatul este prea gros.
- Punem bucatelele de conopida in aluat permitand excesului de aluat sa se scurga si le punem in uleiul inchins. Bucatelele de conopida se intorc si se lasa la prajit aproximativ 6 minute, pana cand se rumenesc uniform. Bucatelele se scot pe un prosop de hartie pentru a se absoarbe excesul de ulei si se presara sare.
- Se pune sosul de soia si susanul peste conopida si se serveste cu ceapa verde.
Sa aveti pofta de sanatate!