- Pentru ciuperci:
- 4 ciuperci Portabello
- 4 catei de usturoi
- amestec de condimente verzi (oregano, coriandru, maghiran, etc)
- sare de mare
- piper
- Pentru topping-ul de avocado:
- 2 Avocado
- sare de mare
- piper
Preparare
- Incingeti cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Puneti o foaie de copt intr-o tava.
- Spalati ciupercile si zdrobiti cateii de usturoi pe care ii asezati deasupra ciupercilor.
- Adaugati condimentele peste ciuperci (sarea, piperul si amestecul verde).
- Puneti ciupercile in tava si lasati-le la copt timp de 20 de minute.
- In timp ce se coc ciupercile, pregatiti sosul de avocado.
- Curatatia avocado de coaja, taiati-l in doua pentru a-i scoate samburele si zdrobiti-i cu o furculita intr-un vas.
- Amestecati pana devin piure.
- Adaugati sare si piper dupa gust.
- Cand ciupercile sunt gata, scoateti-le din cuptor.
- Scurgeti apa care s-a lasat in palariile ciupercilor.
- Adaugati un strat gros de pasta de avocado pe deasupra fiecarei ciuperci.
- Adaugati extra piper negru.
- Serviti-le pe paine prajita sau cu garnitura de orez basmatti.