0
securedownloadCu totii cunoastem faptul ca, pe perioada verii, ideal este sa inlocuim, pe cat posibil, hrana solida cu cea lichida si sa ne imbogatim regimul alimentar cu fructe. 
 
Citricele sunt fructe-minune care, pe langa faptul ca ne racoresc in zilele fierbinti si ne ofera doze de vitamine, contin foarte multe elemente care ajuta in preventia si chiar tratarea diverselor afectiuni ale organismului.
 
Astfel, acidul folic, vitamina C si potasiul sunt elemente necesare intretinerii sanatatii, pe care le gasim din abundenta in portocale, mandarine, grapefruit, lamai. 
 
De asemeni, un fresh de portocale ne asigura nutrienti care contribuie la intarirea sistemului imunitar, la imbunatatirea sanatatii cardiace, la diminuarea nivelului de colesterol si chiar la reducerea riscului de cancer hepatic.
 
Lamaia este un alt fruct magic ce are foarte multe beneficii mai putin cunoscute. Ea are proprietati antibacteriene, datorita carora afectiuni ca acneea, aftele  bucale, bataturile si eczemele pot fi ameliorate si chiar vindecate. In plus, se spune ca egiptenii consumau sucul de lamaie pentru a se feri de otravire, aspect care recent a fost confirmat de studii medicale.
 
Grapefruit-ul este un adjuvant in dietele de slabit, intrucat are doar 25 de calorii la suta de grame. Alte beneficii ale sale sunt mentinerea sanatatii gingivale, prevenirea bolilor tubului digestiv, scade nivelul glicemiei si este adjuvant impotriva oboselii, infectiilor, diabetului, etc.
 
Vara aceasta, Satya va recomanda consumul citricelor sub forma de sucuri fresh, salate de fructe (insa combinati doar citricele intre ele) si ca atare, fructul intreg.
 

 

comment closed