0
zuchiniIngrediente chiftelute:
  1. 1 zuchinni mare sau 2 mai mici
  2. 1 usturoi curatat si maruntit
  3. ¼ cana busuioc proaspat (sau uscat)
  4. ¼ cana oregano proaspat (sau uscat)
  5. 1 lingura zeama de lamaie
  6. 2 oua (sau pasta din seminte de chia, varianta vegana)
  7. ¼ cana faina
  8. ¼ lingurita paprika (sau boia dulce)
  9. 1 lingurita sare
  10. ¼ lingurita piper
Ingrediente pentru salsa:
  1. avocado maruntit (facut piure)
  2. ½ cana marar tocat
Preparare:
  1. Radeti zucchini pe razatoare (dintii mari). Puneti rezultatul intr-o strecuratoare mare in chiuveta, adaugati 1-2 lingurite de sare si lasati-l la scurs timp de 10 minute. Dupa ce s-a dus din zeama, adaugati zucchini-ul ras intr-un castron mare alaturi de oua, usturoiul, busuiocul si oregano, zeama de lamaie, paprika, sarea si piperul. Amestecati toate ingredientele pana se omogenizeaza. Apoi incepeti sa adaugati faina, amestecand bine, pentru a nu ramane cocoloase.
  2. Puneti o tigaie la incins in care ati adaugat 2 linguri de ulei de cocos. Puneti pe rand cate o lingura din compozitie in tigaie la prajit. Repetati procedeul pana terminati de gatit compozitia.
  3. Cand chiftelutele se rumenesc (in 2-3 minute de prajit) intoarceti-le pe partea cealalta, lasati-le timp de 2-3 minute si apoi scoateti-le din tigaie.

Serviti chiftelutele cu salsa de avocado.

Pofta buna! 🙂

comment closed