- Pentru blat:
- 1 cana (134g) nuci de Macadamia
- 1 cana (129g) Caju
- 1cana (145g) curmale fara samburi:
- Pentru primul strat de umplutura:
- 2 cani (258g) Caju (inmuiate timp de minim 1 ora)
- Zeama de la 2 lamai
- 2 linguri (10ml) esenta de vanilie
- ½ cana (120ml) sirop de artar
- Pentru Topping:
- 1 cana (129g) Caju ( inmuiate timp de cel putin 1 ora)
- 1.5 cani (200g) capsuni
- Zeama de la ½ lamaie
- 2-4 linguri (30-60ml) sirop de artar
- Pentru decor:
- Capsuni feliate
Preparare
- Puneti nucile de Macadamia, caju-ul si curmalele fara samburi in blender si procesati-le pana se formeaza un aluat lipicios.
- Intindeti aluatul intr-o tava rotunda cu margini inalte.
- Puneti tava in congelator cat timp preparati restul ingredientelor.
- Blendati cele 2 cani de caju inmuiat impreuna cu zeama de lamaie, vanilia si siropul de artar pana se omogenizeaza intr-o crema fina.
- Lasati putin crema la frigider pana se intareste, dupa care turnati-o peste aluat.
- Pentru ultimul strat, blendati caju-ul inmuiat impreuna cu capsunile, zeama de lamaie si siropul de artar. Gustati pentru a determina daca e suficient de dulce crema.
- Turnati crema peste stratul de „branza”.
- La final, adaugati capsunile feliate pe deasupra.
- Daca veti consuma tortul in cateva zile, pastrati-l la frigider, daca nu, la congelator rezista cateva saptamani.