0
unnamedIngrediente
  • Pentru blat:
  • 1 cana (134g) nuci de Macadamia
  • 1 cana (129g) Caju
  • 1cana (145g) curmale fara samburi:
  • Pentru primul strat de umplutura:
  • 2 cani (258g) Caju (inmuiate timp de minim 1 ora)
  • Zeama de la 2 lamai
  • 2 linguri (10ml) esenta de vanilie
  • ½ cana (120ml) sirop de artar
  • Pentru Topping:
  • 1 cana (129g) Caju ( inmuiate timp de cel putin 1 ora)
  • 1.5 cani (200g) capsuni
  • Zeama de la ½ lamaie
  • 2-4 linguri (30-60ml) sirop de artar
  • Pentru decor:
  • Capsuni feliate
 
Preparare
  1. Puneti nucile de Macadamia, caju-ul si curmalele fara samburi in blender si procesati-le pana se formeaza un aluat lipicios.
  2. Intindeti aluatul intr-o tava rotunda cu margini inalte.
  3. Puneti tava in congelator cat timp preparati restul ingredientelor.
  4. Blendati cele 2 cani de caju inmuiat impreuna cu zeama de lamaie, vanilia si siropul de artar pana se omogenizeaza intr-o crema fina.
  5. Lasati putin crema la frigider pana se intareste, dupa care turnati-o peste aluat.
  6. Pentru ultimul strat, blendati caju-ul inmuiat impreuna cu capsunile, zeama de lamaie si siropul de artar. Gustati pentru a determina daca e suficient de dulce crema. 
  7. Turnati crema peste stratul de „branza”.
  8. La final, adaugati capsunile feliate pe deasupra.
  9. Daca veti consuma tortul in cateva zile, pastrati-l la frigider, daca nu, la congelator rezista cateva saptamani.

comment closed