0

onions1Ceapa verde este una dintre bucuriile primaverii si unul din medicamentele oferite de natura oamenilor. Ceapa verde contine multa vitamina C, potasiu, calciu, alicina, cuercitina (un antioxidant puternic, cu rol in combaterea tulburarilor circulatorii, a bolilor cardiovasculare si a cancerului) si fibre alimentare. Este recomandat sa mananci fara limite ceapa verde, sa o adaugi generos in salate, in mancaruri si ciorbe, pentru ca minerale isi pastreaza toate proprietatile si daca este fiarta.

 

Este unul din cele mai bogate alimente în vitamina K – esențială pentru sănătatea oaselor, dar și a neuronilor, cercetările arătând că este implicată în prevenția bolii Alzheimer.

Ceapa contine alicina, care are efect antibacterian, detoxifiant, expectorant. Alicina are, de asemenea, si proprietati anticoagulante, astfel ca ceapa poate impiedica formarea trombozelor, blocarea unui vas sanguin cu un cheag de sange. Consumul regulat de ceapa verde contribuie la scaderea nivelului colesterolului in sange si al trigliceridelor, prevenind in acest fel bolile cardiovasculare.

 

comment closed