0

harbalteaRacelile si gripele sunt infectii virale care afecteaza tractul respirator superior, cauzand simptome precum tuse, congestie nazala, stranut si febra. Desi in mod normal, odata instalate, aceste stari nu trec imediat, nici cu tratament medicamentos, exista anumite tipuri de plante medicinale care amelioreaza simptomele. 

Ghimbirul

Ceaiul de ghimbir este picant si aromat, atunci cand este preparat din radacina proaspata. Ghimbirul ajuta la decongestionarea nazala si sporeste imunitatea celulelor, ajutand organismul sa se vindece mai usor.

Eucaliptul

Frunzele plantei numite eucalipt sunt de asemeni un remediu eficient in tratarea simptomelor virozelor. Triburile aborigene din Australia, tara de origine a plantei foloseau acest remediu natural impotriva febrei. Eucaliptul contine un compus chimic numit eucaliptol care ajuta la desprinderea mucusului de pe tractul respirator si care contribuie la nimicirea virusului care cauzeaza gripa. 

Menta

Frunzele de menta sunt utilizate adesea in remedii contra tusei si a nasului infundat. Mentolul, substanta activa din menta incurajeaza tusea productiva si grabeste vindecarea simptomelor sale. De asemeni, uleiurile din menta au efecte antivirale benefice, ajutand la oprirea raspandirii virusilor gripali. 

Mate

Mate este o planta utilizata initial de nativii Americii de Sud. Ceaiul de mate este in prezent foarte popular in toata lumea si este folosit adeseori pentru efectele lui in suprimarea apetitului, imbunatatirea functionarii sistemului imunitar si energizarea organismului. Aceasta planta contine multa vitamina C, care e benefica in tratarea simptomelor virale.

comment closed