0

Ingrediente pentru 1 portie umplutura:

  • 100g spanac
  • 2 catei de usturoi
  • 3 oua de prepelita

Ingrediente pentru blat 4 portii:

  • 500 g faina integrala
  • 2 lingurite de sare
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 50 g unt topit
  • 75 ml ulei de masline
  • 1 ou
  • 30g drojdie
  • 200 – 250 ml apa calduta

Este recomandat sa va ocupati mai intai de blat pentru ca dureaza ceva timp. Asadar, se amesteca toate ingredientele putin cate putin, pana aveti o coca care nu se lipeste de maini. Se lasa la dospit in bolul in care a fost amestecata si framantata circa 1:30 – la temperatura camerei. Dupa ce s-a umflat, se rupe coca in fasii si se baga la frigider aproximativ 1 ora. Dupa o ora se imparte in bilute de ~ 200g, si se intinde cu ajutorul unui facalet pana avem o forma rotunda, groasa de ~ 0.5 cm.

Spanacul se trage la tigaie cu putin ulei si cateii de usturoi tocati pana cand se inmoaie. Cu un cleste se aranjeaza spanacul pe jumatate din coca intinsa. Peste spanac se pun oualele de prepelita intregi, se acopera cu jumatatea de coca si se impleteste marginea (este foarte important sa fie lipita) sau cu ajutorul unei furculite se apasa pe margine. Inainte de a fi bagata la cuptor se unge cu ulei de masline si se presara oregano. Se tine la cuptor la 200C pana se rumeneste, nu mai mult de 20 de minute. La sfarsit se mai unge cu cateva picaturi de ulei, se presara rucola si se orneaza cu rosii cherry.

Calzone cu spanac si oua de prepelita

Calzone cu spanac si oua de prepelita

Sa aveti pofta de sanatate!

 

comment closed