0

apricots      Parfumate si dulci, cu un aport caloric redus, de doar 47 kcal la 100 grame, caisele sunt unele dintre cele mai iubite fructe. Patru caise mari sunt suficiente pentru a acoperii necesarul zilnic de vitamina A, un antioxidant valoros si vital organismului. Caisele sunt bogate si in vitamina C, dar si in minerale si oligoelemente (in ansamblu 600 mg/100 g).
      Sunt o generoasa sursa de potasiu (315 mg/100 g), ceea ce face din caise cel mai bun aliat al sportivilor. Potasiul este mineralul care are proprietatea de a stimula eliminarea metabolica si naturala a toxinelor. Efectele benefice ale caiselor asupra sanatatii se datoreaza aportului ridicat de vitamine (A, B1, B2 si C), de saruri minerale (potasiu – 250 mg la 100 g fruct, calciu, fier, fosfor) si microelemente (brom, cobalt, magneziu).

        Caisele, in stare proaspata, au o valoare energetica de 50 kcal la 100 de grame de fruct, in timp ce la cele uscate aportul este de 306 kcal.

Etichete: ,

comment closed