0

tumblr_mqwkxoqwZb1sautyfo1_1280Branza Halloumi provine din Cipru si este pregatita in mod traditional din lapte de vaca, capra sau oaie. Acest tip de branza este foarte versatila si are o trasatura unica pentru care este in topul preferintelor in randul branzeturilor, faptul ca nu se topeste la temperaturi inalte. Acest aspect o face ideala pentru a fi preparata pe gratar sau prajita in tigaie, insa gustul ei este minunat si atunci cand e consumata cruda, cu legume, sau rasa, ca adaos in diverse retete (paste, etc.) 

Calorii

O portie (50g) de branza Halloumi are in jur de 166 de calorii. Insa exista si versiuni cu continut redus de grasime, pentr cei aflati la dieta, astfel incat 50g de branza Halloumi dietetica are doar in jur de 130 de calorii.

Grasimi

Branza Halloumi obisnuita are cam 7.5 g de grasimi la 30g (portia). Acest procent corespunde la 12% din valoarea zilnica recomandata la o dieta de 2.000 de calorii. Contine, insa, si 4.5 g de grasimi saturate, adica cele nesanatoase. Branza Halloumi are, de regula, aproximativ 25% grasimi din lapte. Cea dietetica are cu 40% mai putine grasimi, dintre care 15% grasimi din lapte. O portie de 30g de branza Halloumi „light” are in jur de 4.5 g de grasimi (in total). 

Va recomandam sa o includeti in retetele pe baza de branzeturi, iar la Satya o gasiti in Bruschettele cu Halloumi si pesto de busuioc.

 

comment closed