0
unnamedIngrediente
  • 1 cana (300g) unt de arahide
  • 1 conserva (400ml) lapte de cocos
  • 2 cani (240g) zahar praf
  •  300g ciocolata neagra (vegana)
 
Preparare
  1. Cu o seara inainte, puneti conserva de lapte de cocos in cea mai racoroasa parte a frigiderului si lasati-o peste noapte.
  2. Cand incepeti reteta, scoateti conserva din frigider si extrageti din ea doar partea solida a laptelui de cocos, lasand zeama in conserva.
  3. Varsati continutul intr-un vas pentru mixat.
  4. Folosind un mixer electric, mixati crema de cocos pana capata consistenta de frisca.
  5. Adaugati untul de arahide si zaharul praf si mixati la viteza cea mai mica a mixerului.
  6. Aveti grija sa nu mixati mai mult decat este nevoie, deci opriti mixerul de indata ce ingredientele s-au omogenizat cat de cat, eventual mai amestecati cu o lingura manual.
  7. Puneti o foaie de copt intr-o tava, rulati compozitia obtinuta in bilute, infigeti cate o scortisoara in fiecare biluta, asezati-le in tava si lasati-le in congelator timp de 1-2 ore, pana se solidifica.
  8. Spargeti ciocolata in bucatele mici si topiti-o folosind metoda bain-marie.
  9. Tavaliti bilutele prin ciocolata topita ajutandu-va de scobitori pentru a nu va murdari.
  10. Asezati-le in aceeasi tava acoperita de foaie de copt.
  11. Dupa ce ati terminat de asezat toate bilutele tavalite prin ciocolata, puneti tava la frigider pentru 10 minute, pana se intareste ciocolata.
  12. Scoateti scobitorile din bilute si serviti-le cu placere!

comment closed