- 1 cana (300g) unt de arahide
- 1 conserva (400ml) lapte de cocos
- 2 cani (240g) zahar praf
- 300g ciocolata neagra (vegana)
Preparare
- Cu o seara inainte, puneti conserva de lapte de cocos in cea mai racoroasa parte a frigiderului si lasati-o peste noapte.
- Cand incepeti reteta, scoateti conserva din frigider si extrageti din ea doar partea solida a laptelui de cocos, lasand zeama in conserva.
- Varsati continutul intr-un vas pentru mixat.
- Folosind un mixer electric, mixati crema de cocos pana capata consistenta de frisca.
- Adaugati untul de arahide si zaharul praf si mixati la viteza cea mai mica a mixerului.
- Aveti grija sa nu mixati mai mult decat este nevoie, deci opriti mixerul de indata ce ingredientele s-au omogenizat cat de cat, eventual mai amestecati cu o lingura manual.
- Puneti o foaie de copt intr-o tava, rulati compozitia obtinuta in bilute, infigeti cate o scortisoara in fiecare biluta, asezati-le in tava si lasati-le in congelator timp de 1-2 ore, pana se solidifica.
- Spargeti ciocolata in bucatele mici si topiti-o folosind metoda bain-marie.
- Tavaliti bilutele prin ciocolata topita ajutandu-va de scobitori pentru a nu va murdari.
- Asezati-le in aceeasi tava acoperita de foaie de copt.
- Dupa ce ati terminat de asezat toate bilutele tavalite prin ciocolata, puneti tava la frigider pentru 10 minute, pana se intareste ciocolata.
- Scoateti scobitorile din bilute si serviti-le cu placere!