- ½ cana zahar praf
- ¼ cana ulei de cocos (incalzit)
- 2.5 lingurite lapte de cocos (doar partea solida din conserva, dupa ce aceasta a stat la frigider peste noapte)
- ½ lingurita esenta de vanilie
- ½ lingurita condimente (scortisoara, nucsoara, cuisoare)
- ⅛ lingurita sare
- un praf de copt (generos)
- ½ cana faina integrala
- 1 cana faina alba
- ¼ cana fructe uscate sau confiate la alegere (stafide, caise, ghimbir, etc)
PREPARARE
- Intr-un vas adaugati uleiul de cocos topit, zaharul si crema de cocos (din conserva) si amestecati-le pana se omogenizeaza. Adaugati esenta de vanilie si condimentele si amestecati bine.
- Adaugati praful de copt si sarea in cana cu faina integrala, amestecati-le in cana si adaugati ingredientele in vasul principal. Amestecati.
- Adaugati restul fainii, cate o jumatate de cana, pe rand. Amestecati pana se formeaza un aluat moale. Daca e prea uscat, adaugati foarte putina apa si amestecati. Daca e prea lipicios, insa, adaugati o lingura sau mai mult de faina si amestecati. Adaugati fructele uscate in aluat.
- Rulati aluatul in forma de salam si impaturiti-l intr-o foaie de copt. Puneti-l in congelator timp de 30 minute.
- Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Scoateti aluatul din congelator. Feliati-l in felii a cate 1 cm latime si puneti feliile intr-o tava acoperita cu foaie de copt.
- Coaceti biscuiteii timp de aproximativ 20 minute, pana cand marginile incep sa isi schimbe culoarea. Cand sunt gata, lasati-le la racit.
- Nu lasati prea mult biscuiteii in cuptor, deoarece devin prea crocanti. Daca aveti un cuptor care se incinge usor, coaceti-i mai putin timp.
- Serviti cu placere!