0
vegan-biscotti3Ingrediente
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • ¼ lingurita sare
  • ½ cana unt de cocos
  • 1 cana zahar
  • 1 lingura coaja de portocala rasa
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • ½ lingurita esenta de portocale
  • 2 linguri faina de naut
  • ¼ cana + 2 linguri apa
  • 1 cana alune maruntite
  • ¼ cana fulgi de ciocolata (optional: vegani)
Preparare
  1. Intr-un vas mic amestecati faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
  2. Folosind un tel combinati untul de cocos cu zaharul pana obtineti o compozitie omogena si spumoasa. Adaugati coaja de portocale si esentele si bateti in continuare pana se incorporeaza in compozitie.
  3. Amestecati faina de naut cu apa, eventual folosind un blender. Adaugati treptat rezultatul peste amestecul de unt si zahar.
  4. Adaugati amestecul initial (de faina) si bateti in continuare cu telul. Presarati fulgii de ciocolata si alunele maruntite.
  5. Acoperiti si lasati aluatul la dospit timp de minim 1 ora.
  6. Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Impartiti aluatul in doua si rulati jumatatile in forma cilindrica pe o suprafata presarata cu faina. Asezati-le intr-o tava acoperita cu foaie de copt si presati cei doi cilindri pana devin plati. Coaceti timp de 30 de minute, pana devin auriu-aramii.
  7. Scoateti tava din cuptor si lasati continutul sa se racoreasca timp de 15 minute, inainte de a le taia in felii (aproximativ 10 bucati de fiecare). Puneti feliile obtinute inapoi in tava pe o alta hartie de copt si coaceti-le in cuptor timp de 15-20 de minute.
  8. Racoriti-i timp de 15 minute si pastrati biscotii intr-un recipient bine sigilat (astfel incat aerul sa nu patrunda inauntru.

comment closed