- 2 cani faina
- 1 lingurita praf de copt
- ½ lingurita bicarbonat de sodiu
- ¼ lingurita sare
- ½ cana unt de cocos
- 1 cana zahar
- 1 lingura coaja de portocala rasa
- 1 lingurita esenta de vanilie
- ½ lingurita esenta de portocale
- 2 linguri faina de naut
- ¼ cana + 2 linguri apa
- 1 cana alune maruntite
- ¼ cana fulgi de ciocolata (optional: vegani)
Preparare
- Intr-un vas mic amestecati faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
- Folosind un tel combinati untul de cocos cu zaharul pana obtineti o compozitie omogena si spumoasa. Adaugati coaja de portocale si esentele si bateti in continuare pana se incorporeaza in compozitie.
- Amestecati faina de naut cu apa, eventual folosind un blender. Adaugati treptat rezultatul peste amestecul de unt si zahar.
- Adaugati amestecul initial (de faina) si bateti in continuare cu telul. Presarati fulgii de ciocolata si alunele maruntite.
- Acoperiti si lasati aluatul la dospit timp de minim 1 ora.
- Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Impartiti aluatul in doua si rulati jumatatile in forma cilindrica pe o suprafata presarata cu faina. Asezati-le intr-o tava acoperita cu foaie de copt si presati cei doi cilindri pana devin plati. Coaceti timp de 30 de minute, pana devin auriu-aramii.
- Scoateti tava din cuptor si lasati continutul sa se racoreasca timp de 15 minute, inainte de a le taia in felii (aproximativ 10 bucati de fiecare). Puneti feliile obtinute inapoi in tava pe o alta hartie de copt si coaceti-le in cuptor timp de 15-20 de minute.
- Racoriti-i timp de 15 minute si pastrati biscotii intr-un recipient bine sigilat (astfel incat aerul sa nu patrunda inauntru.