1

 Vineri, 18 iulie

ora 19.00

ceainaria Satya

 

Satya va propune un Workshop nou, interactiv, care cuprinde:

Purificarea si  detoxifierea organelor interne (inima, plamani, stomac, ficat, vezica biliara, colon, splina, vezica urinara, rinichi, si timus)

Echilibrarea tuturor organelor interne

– Se va lucra interactiv pentru armonizarea si corelarea frecventei fiecarui organ in parte cu sunetul taoist corespunator si cu frecventa sunetului bolului tibetan.

– In finalul Workshopului, veti audia un scurt Concert de boluri tibetane pentru armonizarea tuturor sistemelor fiziologice si ameliorarea oricaror disfunctii.

Intrarea este de 40 lei si include:

Suport de Workshop : material informativ cu sunetele taoiste si cu pozitionarea trupului si mainilor, pentru a putea oricand practica ceea ce experimentati in cadrul worshopului.

O limonada cu miere

 

Workshopul se desfasoara pe durata a minim 2 ore

 

 boluri

Cateva idei importante din material:

Cum actioneaza sunetele

Mecanismul de actiune al sunetelor se bazeaza pe: Vibratie, Rezonanta, Transmitere si Frecventa

 

Vibratia

Neuro-biologia moderna confirma tocmai aceasta abilitate pe care inteleptii taoisti o posedau prin intuitie, si anume faptul ca in univers, si implicit in om, totul este vibratie

    Candace Pert afirma ca moleculele receptoare de la suprafata celulei raspund energiei si solicitarilor chimice printr-o vibratie: „Ele vibreaza, tremura, ajung chiar sa zumzaie, osciland intr-un fel sau altul…la fel cum anticorpii vibreaza si isi schimba forma imediat ce intalnesc in calea lor bacterii, virusi sau celule tumorale, pe care le prind ca intr-un lasou pentru a le escorta pana in exteriorul organismului”

Nimic nu este surprinzator in definirea de catre chinezi a sanatatii drept o corecta rezonanta intre om si fortele cosmice care-l inconjoara.

 

Transmiterea

Doctorul Tomatis, unul dintre pionierii cercetarii in acest domeniu afirma:

„ Avem doua atitudini distincte care ne plaseaza pe pozitie de ascultare a lumii exterioare, reprezentate prin doua curbe complementare: cea aeriana si cea osoasa. In cazul celei aeriene, urechile sunt receptoare. In al doilea caz, suntem sensibili la o rezonanta si o vibratie interna. Curba aeriana este dominanta, ea deschide interlocutorului capacitatea de comunicare. Dar, aceasta nu domina totusi vibratia interna care permite controlarea propriei voci si masurarea, prin rezonanta sa, a fortei de patrundere a unui mesaj in intregul corp. Cand vorbim, noi ne si auzim in acelasi timp datorita excitarii conductiei osoase care ataca urechea interna aidoma unor vibratoare ” (A.Tomatis: Les troubles scolaires[1], p.159).

 

Frecventa

Frecventa fiecarui organ este variabila in functie de fiecare individ.

Totul este fecventa, a spus Jonathan Goldman: „Sunetul poate schimba structura moleculara, el poate crea forma… Cand se realizeaza potentialul de energie sonica, se intelege ca, practic, totul poate fi implinit prin vibratie si ca sunetele au fost capacitate cu crearea schimbarilor de potential vibratoriu care se vor repercuta asupra fizicului, mentalului, emotionalului si etericului”.

Canturile sacre ale calugarilor tibetani din Gyuto precum si formele vechi ale cantului gregorian folosesc mai ales frecventele inalte care au drept efect reincarcarea creierului tot asa cum reincarcam o baterie.

         

          In concluzie, ceea ce da putere sunetelor terapeutice, este tocmai frecventa corecta a vibratiei, in consonanta cu noi insine si lumea care ne inconjoara, precum si fermitatea intentiei pe care o exprimam, fara care sunetele raman doar un simplu exercitiu de vocalize.

Etichete: , , ,

1 Comentariu