Pentru „aripioarele” de tofu:
- O cutie de tofu
- ½ cana faina
- 1.5 linguri sos chilli
- 1 lingura sos de soia
- ½ lingurita usturoi pudra
- ¼ lingurita piper negru macinat
- ⅓ lingurita sare
- ½ lingurita zahar brun
- ½ cana apa
- 1 cana pesmet
- ¼ lingurita sare
Pentru sosul dulce-acrisor:
- 1.5 lingura sos de soia
- ¼ cana otet balsamic
- ¼ cana apa
- 3 linguri zahar brun
- 1 catel de usturoi
- ¼ lingurita pudra de usturoi
- 1.5 lingura sos chilli
- ½ lingurita amidon de porumb
PREPARARE
- Stoarceti tofu folosind un tifon pentru a scapa de apa in exces. Feliati-l in fasii. Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
- Intr-un vas amestecati ingredientele pentru compozitia „aripioarelor” ( de la faina, pana la apa) pana se formeaza o baza. Adaugati mai multa faina daca este nevoie. Intr-un alt vas amestecati pesmetul cu ¼ lingurita sare.
- Inmuiati pe rand fasiile de tofu in compozitia lichida, apoi dati-le prin pesmet si asezati-le intr-o tava acoperita cu foaie de copt. Ungeti fasiutele cu ulei si coaceti-le la cuptorul incins timp de 30-35 minute, pana se rumenesc.
- Amestecati ingredientele pentru sosul dulce acrisor intr-o cratita, la foc mediu. Lasati-le sa dea in clocot si ajustati ingredientele in functie de cat de dulce si picant vreti sa fie. Luati sosul de pe foc, turnati-l intr-un bol si lasati-l la racorit. Serviti cu aripioarele de tofu.