Alchimie pentru Trup, Minte si Suflet – „Perle de cunoastere”
1 Actul hranirii: alegere si responsabilitate. Alimentele esentiale.
2 Repaosul si cele 6 trepte ale sale. Linistea profunda.
3 Vitaminele Sufletului: „Vitamina C”
Va asteptam duminica 24 martie orele 16:30, in minunata atmosfera a ceainariei Satya, pentru a afla impreuna raspunsurile la aceste intrebari. Participarea la eveniment este GRATUITA, conditionata doar de achizitionarea unui voucher in valoare de 20 Lei, care va putea fi utilizat, dupa incheierea expunerii, in restaurantul si ceainaria Satya.
Rezervari: 0736 392 587, 0736 392 586
Aici aveti evenimentul pe Facebook: https://www.facebook.com/events/143790432462825/
Motto “Omul are nevoie de un corp mai bun, de un corp mai sanatos. Omul are nevoie de o fiinta mai constienta, mai alerta. Omul are nevoie de tot conforul si luxul pe care viata este gata sa le ofere. Existenta este pregatita sa-ti ofere paradisul aici si acum, insa tu tot amani – totdeauna pana dupa moarte”. OSHO
Exista in OM o forta incalculabila a progresului. Exista in OM un resort puternic care-l propulseaza neincetat, ascendent pe spirala evolutiei. Exista in OM o chemare irezistibila catre fericire.
Si totusi oamenii sufera si inca sufera mult. Fericirea si suferinta alterneaza pana cand experienta se aureoleaza cu intelepciune si alegerea inconstienta se topeste in constienta. Cand entropia si haosul se structureaza in ordine, armonie si echilibru omul fiinteaza in fericirea continua.
Cele mai emulative instrumente aflate la indemana omului pentru a-si initia motivatia de a parcurge etapele cresterii sale sunt: cunoasterea, informatia precum si modelul celor care au reusit .
1. Actul hranirii: alegere si responsabilitate. Alimentele esentiale.
„Mancam ca sa traim sau traim ca sa mancam?”
Asadar, ne-am intrebat vreodata ce ne indeamna sa mancam?
Ne-am analizat vreodata modul in care ne raportam la actul hranirii?
Ne-am acordat vreodata un ragaz spre a fi cu noi insine in timp ce ne hranim?
Pofta si placere? In acest caz vorbim despre gust, despre senzatii si perceptii si despre componenta psihologica a actului hranirii cu nenumaratele aspecte pe care le incumba.
Obicei si Obligatie? Ne situam pe rosul de alerta, caci in acest caz nu acordam nicio valoare unui act de baza al fiintei noastre.
Instinct si legi biologice? Desigur si aceasta, dar ne putem limita doar la animalutul din noi?
Atentie si respect? Parca ne apropiem de calitatea umana. Ar putea fi atitudinea care ne ofera cea mai mare energie din hrana!
2. Repaosul si cele 6 trepte ale sale. Linistea profunda.
Ne parcurgem astazi vietile ca si cum am fi intr-un carusel de evenimente, actiuni si oameni, in care ne invartim de dimineata si pana a doua zi dimineata (unii), cu o viteza ametitoare. Ceasurile ni se deruleaza cu un ritm inspaimantator si cadenta vietii noastre este de-a dreptul agresiva. Iuresul in care traim ne-ar putea permite sa-l reformulam pe celebrul Descartes : „Alerg, deci exist!”
In acest tablou, avem timp pentru repaos? Mai mult, avem un repaos calitativ? De fapt stim sa ne gestionam resursele de energie astfel incat rezultanta sa fie o axa trup-minte-suflet normala si sanatoasa?
Enescu spunea „Odihneste-te de o munca prin alta munca”
Odihna activa este prima treapta. II urmeaza starea de destindere, apoi forma repaosului pasiv obtinuta de exemplu prin masaj sau alte forme de terapii. O trapta superioara este relaxarea constienta cu numeroasele ei variante. Somnul profund este o necesitate fundamentala a fiintei umane si poate fi obtinut prin exersare.
Linistea mintii este forma cea mai inalta si eficienta de regenerare si revigorare.
Merita sa intelegem si sa invatam aceste trepte astfel incat sa intoarcem roata caruselului in favoarea nostra si sa-i adaptam viteza dupa vrerea noastra.
3. Vitaminele Sufletului: „Vitamina C”
Balsam pentru sufletul oricui: Comunicarea non-invaziva.
A comunica cu oamenii este o veritabila arta care se deprinde gradat, dar este o calitate spontana a sufletului trezit, un firesc al sufletului care iubeste.
„ Vorba dulce mult aduce”, spune intelepciunea noatra populara.
Calitatile cele mai de pret ale comunicarii sunt bunul simt, blandetea si empatia. Acestea sunt si aributele esentiale ale comunicarii non-invazive… adevarata „Vitamina C” pentru Suflet.
Haideti sa scoatem impreuna la lumina perle de cunoastere!
Articol publicat de Medic Camelia Rosu